RENGİYLE BÜYÜLEYEN KADİFE TATLISI TARİFİ & PÜF NOKTALARI

Tatlılar, çoğu insanın keyifle tükettiği lezzetli ve tatlı aromalı yiyeceklerdir. Sütlü ve şerbetli olarak ikiye ayrılsalar da genellikle tatlı hamurlar, çikolatalar, krema, meyveler veya şekerleme gibi malzemelerin birleşimiyle hazırlanırlar. Bu çeşitlilik, her zevke ve damak tadına hitap eden birçok farklı tatlı seçeneği oluşturulmasını sağlar. İnsanlar tercihlerine göre diledikleri tatlıyı tüketebilme konusunda geniş bir skalaya sahip olurlar. Tatlılar, özel günlerin veya kutlamaların, aile toplantılarının, arkadaş buluşmalarının vazgeçilmezi olmasının yanı sıra kötü hissedilen anlarda mutluluk hormonu salgılamak amaçlı da tüketilebilir. İster pastalar, kekler, kurabiyeler, dondurmalar veya tatlı soslar olsun isterse de baklava, sütlaç, şekerpare… Tatlılar genellikle insanların ruhunu ve mutluluğunu tatlandıran bir lezzet olarak herkesin kalbinde yer eden bir yiyecek çeşididir.

Tatlı, insanlık var olduğu zamandan beri vardır. Tarihi çok uzaklara dayanan tatlıların kültürden kültüre isimleri, yapımları ve malzemeleri değişiklik gösterir. Gelen misafirlere tatlı ikram etmek dünyanın hemen her yerinde yer edinmiş kültürel bir alışkanlıktır. Bunun üzerine söylenen meşhur bir söz bile vardır; Tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözü, tatlının ağzı tatlandırdığı gibi gönülleri de tatlandıracağına dair nükteli ama gerçeklik payı olan bir sözdür. Psikolojik olarak da tatlıların insanın ruh sağlığına olan olumlu etkileri araştırılmış ve doğrulanmıştır. Özellikle şerbetli tatlılar arasında en sevilenleri baklava, şekerpare ve kadayıftır. Sütlü tatlı dendiğinde de akla daha çok sütlaç ve tavukgöğsü gelir. Farklı kültürlerde yapılan peynir tatlısı ve bir mitin sonucu ortaya çıkan Aşure tatlısı da en sevilenler arasında yerini alır. İnsan bazen de hiç tadını bilmediği yeni bir tatlıyı keşfetmek ve farklı lezzetler tatmak isteyebilir. Bizler de bu istediğinizi karşılamak istedik ve sizi yeni rengiyle büyüleyen Kadife Tatlısı ile tanıştırmak istedik. Bu nefis tatlı, adıyla ve lezzetiyle adeta baş döndürüyor. İncecik katmanları ve krema dolgusuyla damaklarda bıraktığı eşsiz tat, herkesin favorisi olacak gibi görünüyor. Evde rahatlıkla hazırlanabilecek tarifini de sizlerle paylaşarak bu muhteşem tatlıyla sizi baş başa bırakıyoruz. 

KADİFE TATLISININ ÖZELLİKLERİ

Kadife Tatlısı, ismiyle de anlatıldığı gibi tıpkı bir kadife gibi yumuşacık dokusuyla daha ilk bakışta kendisine hayran bırakır. İnce katmanları arasında harika bir krema dolgusu yer alır. Bu tatlı, dilimlendiğinde gözleri ve mideleri şenlendiren bir görüntüye sahiptir. Üzerine serpilebilecek pudra şekeri veya fındık parçaları ile görsel açıdan da şıklığını korur. Tarifi oldukça basittir ve malzemeleri evde bulunabilir niteliktedir. Evinize acil gelen misafirleriniz için pratik ve ilgi çekici bir tarif olarak değerlendirilebilir. Kadife tatlısının bir diğer önemli özelliği de hafif bir tatlı olmasıdır. Günlük tatlı ihtiyacınızı bir porsiyonu ile kolayca karşılayabilir olan içeriğine rağmen herhangi bir rahatsızlık hissettirmez. Şeker oranını doğru ayarladığınız sürece herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Buna ek olarak kremasının farklı aromalarla tatlandırılabilme imkanı da bu tatlıyı kendi zevkinize göre değişip dönüştürebileceğiniz anlamına gelir. Bu uygulamayı yalnızca krema için değil hamuru için de yapabilirsiniz. Dilerseniz kakao kullanmak yerine frambuaz gibi meyvelerin tozlarını da ekleyerek renk cümbüşü elde edebilirsiniz.

KADİFE TATLISI İÇİN MALZEMELER

İlk adım olarak, Kadife Tatlısı’nı hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz gerekiyor. Tarifinizin lezzetinin üst düzeyde olması için malzemelerin ölçülerini tam olarak ayarlamanız önem arz ediyor.

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya (şekerli vanilin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (şekerli vanilin)
  • 200 ml krema

 

KADİFE TATLISI’NIN HAZIRLANIŞI

Kadife Tatlısı’nı hazırlamak oldukça kolay ve eğlenceli bir süreçtir. Hem eğlenip hem de tatlı keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz süreci adım adım aşağıda görebilirsiniz.

  • Bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri alın. Mikserin düşük hızında, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Karışımınız köpürene kadar çırpmaya devam edin. Şeker ve yumurta ne kadar iyi çırpılırsa tatlınız da bir o kadar lezzetli olacaktır.
  • Çırptığınız yumurta ve şekerli karışıma sütü ekleyin ve bir süre daha çırpmaya devam edin. Ardından unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu da ekleyerek malzemeler homojen bir karışım haline gelene kadar iyice çırpın. Karışımınız pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız hamuru, önceden yağlamış olduğunuz bir fırın tepsisine dökün ve spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamurun üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Fırına attığınız tatlınızın pişmesini beklerken krema hazırlıklarına başlayın. Krema için, rahatça karıştırabileceğiniz boyutta bir tencereye sütü, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Karışımı ocakta, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alın ve kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Pişen kremayı ocaktan alın ve toz olmayacak bir alanda soğumaya bırakın.
  • Kremanızın iyice soğuduğundan emin olduktan sonra, soğuyan kremayı mikserle çırpın ve kıvam almasını sağlayın. Ardından pişen kekin üzerine kremayı yayın ve spatula yardımı ile eşit bir dağılım gerçekleşmesine özen gösterin. Sonrasında keki rulo şeklinde dikkatlice sarın.

SERVİS VE SUNUM İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

Tatlınızı başarılı bir şekilde yapabilmeniz kadar servis şekliniz ve sunumunuz da önemlidir. Misafirleriniz tadından önce tatlınızı nasıl sunduğunuza dikkat edecektir. Sizler için tatlınıza tatlılık katacak servis ve sunum önerilerimiz:

  • Rengiyle Büyüleyen Kadife Tatlısı’nı servis etmeden önce bir süre buzdolabında dinlendirin. Dinlenen tatlıyı dilimleyerek, üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri ya da fındık ile tatlandırabilir ve görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.
  • Tatlıyı şık bir tabakta servis ederek, yanında çay veya kahveyle sunum yapabilirsiniz.
  • Dilimlerin üzerine ya da servis tabağınızın yanına mevsim meyvelerini taze bir şekilde dilimleyerek özenli ve sağlıklı bir sunum da elde edebilirsiniz.

RENGİYLE BÜYÜLEYEN KADİFE TATLISININ PÜF NOKTALARI

Her yiyeceğin olduğu gibi Kadife Tatlısının da olmazsa olmaz ama herkes tarafından bilinmeyen püf noktaları vardır. Bu püf noktaları sizlerle paylaşarak daha iyi bir tatlı deneyimi yaşamanızı sağlamak istedik.

  • Hamuru tepsiye dökerken, spatula yardımıyla düzgünce yaymaya özen gösterin. Böylece ince ve eşit bir katman elde edersiniz.
  • Kremayı ocakta sürekli karıştırarak pişirin, böylece kremada topaklanma oluşmasını engellemiş olursunuz.
  • Keki rulo şeklinde sararken dikkatli olun. Yavaşça ve özenle sararak, katmanların zarar görmesini önleyin.

Hem yapımı kolay hem de tadına doyum olmayan Rengiyle Büyüleyen Kadife Tatlısı tarifini ister ailenizle yediğiniz bir akşam yemeği sonrasında isterseniz de önemli davetlerinizin tatlısı olarak tercih edebilirsiniz. Renginin sırrının ne olduğunu kimseye söylemediğiniz sürece herkes merakla sizin bu tatlıyı nasıl yaptığınızı soracak. Belki de adınız bu tatlı ile anılacak. Becerikli elleriniz herkesçe konuşulacak. Şimdi hemen harekete geçin ve bu tarifi deneyin. Şimdiden afiyet olsun.